Donald Trump felszólal az ellen, hogy a Legfelsőbb Bíróságot több igazságszolgáltatóval tömörítsék, amint azt egyes liberálisok akarják, rámutatva, hogy megfelelő büntetés lenne egy olyan bíróság számára, amely figyelmen kívűl hagyta az ő választási eredményeinek a megvédését.

Trump közvetlenül Joe Biden után is indul az új megbízásáért, hogy „megreformálja” az ország legfelsőbb bíróságát, ami nyilvánvalóan azt jelenti, hogy támogatnák, hogy radikálisan új igazságszolgáltatásokkal kelljen ellátni.

„Nem lenne ironikus, ha az Egyesült Államok Legfelsőbb Bírósága, miután megmutatta, hogy nem volt bátorságuk megtenni azt, amit meg kellett volna tenniük a 2020-as nagy elnöki választási csalás ellen, amelyet ugyanazok az emberek csomagoltak be, a radikális baloldali demokraták (akiktől annyira félnek!), hogy olyan szánalmasan védekeztek, amikor nem hallgatták meg a választási csalás ügyét ”- mondta Trump.

“Most nagyon jó esély van arra, hogy felhíguljanak (és az egész bírósági rendszerben áthelyezzék, hogy lássák, hogyan működnek az alsóbb fokú bíróságok), sok új bíróval kiegészítve a Bírósághoz, sokkal többet, mint amiről beszámoltak” nyilatkozat hozzáadva. “Nagy esély van arra is, hogy időtartamra korlátozódjanak.”

“A Legfelsőbb Bíróság elé 19 olyan állam került, akiket megdöbbentően nem engedtek meghallgatni” – folytatta Trump. “Ha hiszed, ha nem, az Egyesült Államok elnökét nem engedték meghallgatni a” nincs jogállás “, nem a TÉNYEK alapján.”

“A Bíróság nem döntene a nagy választási csalás érdeméről, beleértve azt a tényt, hogy a helyi politikusok és bírák, nem pedig az állami törvényhozások jelentős változtatásokat hajtottak végre a választásokon – ami teljes mértékben sérti az Egyesült Államok alkotmányát”. elnök folytatta. “Politikailag korrekt Legfelsőbb Bíróságunk megkapja, amit megérdemel – alkotmányellenesen megválasztott radikális baloldali demokraták csoportját, akik tönkreteszik az országunkat.”

“Olyan vezetőkkel, mint Mitch McConnell, tehetetlenek a harcban” – zárta szavait Trump. “Nem harcolt az elnökségért, és nem fog harcolni a Bíróságért sem. Ha és amikor ez megtörténik, remélem, hogy a bírák emlékeznek arra a napra, amikor nem volt bátorságuk megtenni azt, amit Amerikának kellett volna tenniük. ”

Ön szerint Magyarországon a bíróságok szintén szolgálnak politikai elvárásokat ? Ha igen, azt mely oldal javára tenné?

Biden múlt pénteken jelentette be, hogy létrehozott egy bizottságot, amely 180 napos tanulmányt készít a Legfelsőbb Bíróság esetleges változásairól, ideértve a bírósági korrektség és az igazságszolgáltatók határidejének meghatározását.

Stephen Breyer liberális igazságszolgáltató arra figyelmeztetett a múlt héten, hogy a politikai haszonszerzés céljából folytatott bírósági korrektség alááshatja a bíróság és a döntései iránti bizalmat.

„Ha a közvélemény a bírákat„ köntösben lévő politikusnak ”tekinti, a bíróságokba vetett bizalma és maga a jogállamiság csak csökkenhet, csökkentve a bíróság hatalmát, beleértve azt a képességét is, hogy a többi ágon„ ellenőrzőként ”járjon el – mondta az igazságszolgáltatás.

„A bíróság döntése a 2000-es elnökválasztási ügyben, Bush v. Gore-t gyakran a konzervatív okok favoritizmusának példaként említik. ” „De a bíróság nem tárgyalt és nem döntött olyan ügyekről, amelyek befolyásolták a 2020-ból eredő politikai nézeteltéréseket [Trump v. Biden] választások. “

A néhai Ruth Bader Ginsburg igazságszolgáltató aggodalmát fejezte ki a bíróság halála előtti összevonása miatt is.

„Úgy tűnik, hogy kilenc jó szám. Régóta így van ”- mondta Ginsburg igazságügy. – Szerintem rossz ötlet volt, amikor Franklin Roosevelt elnök megpróbálta összevonni a bíróságot.

https://twitter.com/EpochTimes?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1381976724435574787%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fconservativebrief.com%2Ftrump-issues-statement-38266%2F