A Tel Avivi Egyetem tanulmányából kiderült, hogy a KKP (CCP (Kínai Kommunista Párt) vírus dél-afrikai változata a Pfizerrel oltott embereket jobban érinti, mint a be nem oltottakat.

A tanulmány, amelyet még nem vizsgáltak szakértők által, azt mutatta, hogy a vírus B.1.351 változatát – más néven új koronavírust – nyolcszor többet találták, mint a be nem oltott egyedeket, vagyis 5,4 százalékot, szemben 0,7 százalékkal. A tanulmányban a Clalit Health Services, az izraeli vezető egészségügyi szolgáltató is segített.

“Aránytalanul magasabb arányban találtuk a dél-afrikai változatot a második dózissal oltott emberek körében, a be nem oltott csoporthoz képest” – mondta Adi Stern, a Tel Avivi Egyetem munkatársa. “Ez azt jelenti, hogy a dél-afrikai változat bizonyos mértékig képes áttörni az oltóanyag oltalmát.”

A tanulmány 400 olyan embert vizsgált meg, akik legalább egy lövést kaptak a Pfizer / BioNTech oltásból, és megfertőződtek a COVID-19 variánstól, és összehasonlították őket ugyanannyi fertőzött és be nem oltott emberrel. A Moderna vakcinát Izraelben is használják, de nem vették fel a vizsgálatba.

“Ez az első a világon, amely valós adatokon alapul, amelyek azt mutatják, hogy a vakcina kevésbé hatékony a dél-afrikai változat ellen, mind az eredeti vírushoz, mind a brit változathoz képest” – mondta Ran Balicer professzor, kutatási igazgató. a hírek szerint a Clalitnál.

Stern szerint a tanulmány eredményei meglepetést okoztak.

“Az általános népesség mintái alapján csak egy esetre számítottunk volna a dél-afrikai változatról, de nyolcat láttunk” – mondta Stern a Times of Israel-nek. – Nyilvánvaló, hogy ez az eredmény nem tett boldoggá. Hozzátette: “Még ha a dél-afrikai változat is áttörte az oltóanyag oltalmát, mégsem terjedt el széles körben a lakosságon keresztül.”

Folytatta: “Ezek az előzetes megállapítások szoros folyamatos figyelmet igényelnek ennek a törzsnek Izraelben történő terjesztésére, hangsúlyozva az epidemiológiai monitorozás és a szisztematikus szekvenálás szükségességét annak érdekében, hogy megakadályozzák a dél-afrikai változat további elterjedését Izraelben.”

A dél-afrikai változat az összes izraeli COVID-19 eset kevesebb mint egy százalékát tette ki – jelentette az AFP a tanulmányra hivatkozva.

“Ez azt jelenti, hogy a Pfizer-BioNtech vakcina, bár erősen védő, valószínűleg nem nyújt ugyanolyan szintű védelmet a koronavírus dél-afrikai (B.1.351) változata ellen” – áll a tanulmányban.

Izrael külön-külön bevezette az úgynevezett „vakcinaútlevél” rendszert, amely lehetővé teszi a beoltott emberek kiváltságait a be nem oltott személyekkel szemben. Az ilyen rendszereket az állampolgári jogok csoportjai bírálták, mondván, hogy ez sérti az emberek jogait, ideértve a magánszférát is, és potenciálisan az oltott és be nem oltott emberek kétszintű osztályrendszerét hozná létre.

Az Epoch Times megkereste a Pfizer-t észrevételezés céljából.

Az Epoch Times-ból